Åbningsceremonien finder sted d. 8. April 2013, kl. 11.00 i FO-byen, Frederiksgade 78C.

I forbindelse med åbningen af første etape af Aarhus’ største solcelleanlæg i FO-byen, vil Rådmanden for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek sammen med FO-byens Skoleleder Torben Dreier sætte stikket i første etape af solcelleanlægget og dermed starte produktionen af el og ”plantning af 293 træer”.

Cleantech-virksomheden Megavol A/S har projekteret og installeret første etape af solcelleanlægget for FO-byen, hvilket er et 21,6 kWp anlæg på toppen af FO-byens administrationsbygning i Frederiksgade 78C. Størrelsen af dette anlæg svarer til knap fire parcelhuse, der ialt forbruger omkring 19.000 kWh om året, hvilket giver strøm til hele administrationsbygningen året rundt. Denne produktion giver en besparelse på minimum 293 tons CO2 i anlæggets levetid. Eksempelvis svarer dette til enten at køre i 5,1 personbiler årligt, 8 flyveture fra Aarhus til New York -tur/retur årligt eller at plante 293 træer.

FO-byen har samtidig igangsat opførelsen af en ny undervisningsbygning på FO-byens grund. Her installerer Megavol A/S anden etape af solcelleanlægget.

Solcelleanlægget er en del af FO-byens grønne strategi, der tager del i ansvaret for miljøet både lokalt og nationalt.

FO-byens grønne strategi går i overensstemmelse med Frederiksgade-projektet ’Grøn Gade’. Starten på den grønne gade Frederiksgade er skabt med et solidt udgangspunkt i FO-byens opsætning af Aarhus’ største solcelleanlæg.