Investering i solcelleanlæg er ikke blot en god idé, det er en rigtig god idé. Ikke kun fordi det skåner naturen og klodens miljø, men også fordi det er en fantastisk økonomisk investering. Når man investerer i et solcelleanlæg, laver man ikke kun en risikofri investering, man laver samtidig en investering med en forrentning, som er svær at finde andre steder og ofte giver 15% i afkast årligt.

I juni 2013 vedtog regeringen en ny lov om vedvarende energi og tilskudsordninger hertil. Loven medfører, at det stadig er meget rentabelt for virksomheder at anlægge solceller, da man nu får 60 øre pr. kWh for den strøm, man sender tilbage i elnettet de første 10 år. Herefter sælger man tilbage i elnettet til markedspris, som forventes at ligge på omkring 50 øre pr. kWh. Private husstande samt boligforeninger og andelsboligforeninger får et forhøjet tilskud på 1,1 kr. pr. kWh, de ikke selv forbruger, så for disse er det endnu mere lukrativt at få et solcelleanlæg. Afhængig af egen elpris samt hvor meget af den producerede strøm, man selv forbruger, så er tilbagebetalingstiden for et solcelleanlæg 6-10 år, og forrentningen er 10-19% !!

Beregningerne for et solcelleanlægs økonomi er ofte på baggrund af 30 års levetid, selv om anlægget i princippet har en endnu længere levetid, blandt andet derfor er alle Megavols økonomiske beregninger baseret på forsigtige principper.

Ingen solcelleanlæg er ens, og alle tage kræver en individuel vurdering, men nedenfor ses realistiske eksempler på økonomiske beregninger for forskellige størrelser af solcelleanlæg.

[title size=”2″]Beregningseksempel:[/title]

[content_boxes]

[content_box]
40 kWp

40 kWp anlæg

[/content_box]

[content_box]
150 kWp

150 kWp anlæg

[/content_box]

[content_box]
400 kWp

400 kWp anlæg

[/content_box]

[content_box]
400 kWp videresalg

400 kWp anlæg 

Rent videresalg

[/content_box]
[/content_boxes]